Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA BORBE PROTIV RAKA

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA BORBE PROTIV RAKA

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju svijetlog dana borbe protiv raka koji će se u Puli održati u subotu, 8. veljače.

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ligom protiv raka Pula i Klubom žena liječenih od karcinoma dojke Gea-Pula obilježit će u subotu, 8. veljače 2020. od 10 do 12 sati u Max Cityju svjetski dan borbe protiv raka. Posjetioci će imati priliku, prolaskom kroz veliki model debelog crijeva uz stručno vođenje radnika Zavoda, upoznati se s raznim promjenama koje nastaju u crijevu te iz kojih polipa može nastati rak. Klub Gea-Pula održat će radionicu o samopregledu dojke gdje će na samom modelu dojke educirati zainteresirane kako provoditi samopregled i kako na opip izgledaju razne tvorbe u dojci. Također će se moći informirati o uključivanju u programe prevencije i ranog otkrivanja raka koje provodi i koordinira Zavod, ali i o aktivnostima podrške oboljelima koje provode udruge Liga i Gea-Pula.

Svjetski dan borbe protiv raka (4.veljače) od 2019. do 2021. godine obilježava se krilaticom „Jesam i hoću”, jer svatko osobno može učiniti mnogo za svoje zdravlje i zdravlje najbližih – zdravim stilovima života i prevencijom, odazivom na preventivne preglede za rano otkrivanje raka te neodgađanjem odlaska liječniku kod pojave znakova i simptoma bolesti.