Vježbe i terapija

Gea Pula provodi programe koje liječenim ženama pružaju usluge rehabilitacije, koja im je besplatna i lako dostupna.

Cilj programa postoperativne rehabilitacije žena, koji se sastoji od pružanja usluga limfne drenaže (manualne i aparaturne) i ciljanih medicinskih vježbi, omogućiti je oboljelim stručnu pomoć fizioterapeuta, kako bi se otklonile posljedice operacije, kako bi žene što prije vratile fizičku kondiciju i bile sposobne obavljati sve uobičajene aktivnosti, bez tuđe pomoći, uključujući i povratak na posao.

Ciljane fizioterapeutske vježbe

Vježbe namjenjene ženama nakon operacije dojke sastoje se od vježbi razgibavanja, istezanja i snage kojima se povećava gibljivost zglobova, učvršćuju mišići, razvija snaga i fleksibilnost cijelog tijela.
Odvijaju se dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta, a provodi ih viša fizioterapeutkinja Milena Jovanović.

Limfna drenaža

Pacijenticama se prilikom operacije dojke uklanjaju iz pazuha limfni čvorovi s malignim stanicama pri čemu se kao posljedica neotjecanja limfe obično nastaje oteklina limfedem. Može se pojaviti već tjedan dana nakon operacije, ali i godinama nakon liječenja, te kao posljedica zračenja. U sklopu programa limfne drenaže koju provode posebno educirane fizioterapeutkinje po metodi dr. Voderra, nastoji se aktivirati druge puteve za otjecanje zaostale limfne tekućine.  Limfna drenaža provodi se svakodnevno, u posebno opremljenoj prostoriji Kluba, gdje je pored stola za masažu korisnicima na raspolaganju aparat za limfnu drenažu ruku i nogu.  Tretmani se provode u trajanju od 1-2 sata ovisno o stupnju limedema, u trajanju od deset dana. Korisnice mogu, ukoliko za to postoji potreba, više puta godišnje koristiti uslugu limfne drenaže.
Zdravstveno stanje svih žena s limfedemom znatno je poboljšano i rezultiralo je smanjenjem otoka ekstremiteta, boljom gibljivošću i cirkulacijom limfe i krvi. Korisnice su izuzetno zadovoljne provedenom terapijom zbog njezine učinkovitosti ali i zato što im provođenje terapije u prostorima Gea Pula, pruža udobnost i intimu, koja im je neophodna obzirom da im odstranjen dio ili cijela dojka.

Izvoditelji limfna drenaže, fizioterapeutice: Alenka Bažon, Vanja Zuban, Ilenia Fabris Lazzaro i Matea Štimac.

Yoga vježbe

Joga kao duhovna tehnika koja se sastoji od meditacija, kontrole disanja i drugih tehnika za pomoć u izgrađivanju samoostvarenja, olakšavanja bilo kakve patnje i omogućavanju postizanja ravnoteže u tijelu, idealna je tehnika samopomoći u rehabilitaciji žena oboljelih od karcinoma dojke.

Joga se u Klubu žena Gea održava dvaput tjedno tijekom cijele godine, osim u srpnju i kolovozu, a vodi ju licencirani trener Saša Jaklin.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci