Kreativne radionice

Razvijanjem kreativnih sposobnosti korisnice razvijaju i sposobnosti, izražavanja, opažanja, razvijanja socijalnih kontakata, otvorenosti i mogućnosti iznošenja vlastitih osjećaja.

Kreativne radionice počele su se provoditi u Klubu početkom 2020. godine uslijed analize potreba i želja naših članica i korisnica raznih programa. Kroz radionice crtanja, slikanja, modeliranja, dekupaž tehnike i pisanja koriste se različiti modaliteti i tehnike rada. Polaznice imaju mogućnost upoznati se s tehnikama, uvidjeti različite pristupe rada i svoje reakcije na njih.

Radionice služe kao oblik radne terapije, korištenjem različitih tehnika potiče se jednako korištenja obje ruke što doprinosi prevenciji i smanjenju edema ruke, ali i djeluje na psihičko stanje oboljelih i liječenih žena, smanjujući stres i proizvodeći pozitivne emocije. Kroz rad u grupi i druženje u opuštenoj atmosferi djeluje se na poboljšanje psihičkog stanja žena i povećanje njihova samopouzdanja i stavljanja pod kontrolu negativnih emocija i strahova koje se javljaju zbog neizvjesnosti od ishoda liječenja ali i prevladavanja posljedica liječenja.

Razvijanjem kreativnih sposobnosti korisnice razvijaju i sposobnosti, izražavanja, opažanja, razvijanja socijalnih kontakata, otvorenosti i mogućnosti iznošenja vlastitih osjećaja. Razvija se svijest o važnosti kreativnosti u osobnom životu i terapijskom radu. Ovakve aktivnosti i kontinuitet u radu pomogao je velikom broju žena u psihofizičkom oporavku nakon operacije i dugotrajnog liječenja te doprinio njihovom lakšem i bržem uključivanju u svakodnevni život i poboljšanju kvalitete života uz smanjenje negativnih nuspojava liječenja.

Radionice se održavaju u prostorima Kluba Gea Pula u trajanju od dva sata a voditeljica radionica je Adrijana Radolović Rajko koja se u rad Kluba Gea Pula uključila u sklopu projekta Europskih snaga solidarnosti.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci