Savjetovalište liječnika onkologa

Znanje je najbolje sredstvo u borbi protiv raka!

Osim redovitih pregleda i samopregleda, važno je i informirati se o nastanku i razvoju bolesti te o liječenju i rehabilitaciji. Naši liječnici i drugi medicinski stručnjaci na raspolaganju su vam svake srijede od 17 do 19 sati u prostorima Kluba Gea, na adresi P. Nobile 1, Pula. Najava i rezervacija termina na telefonski broj 097/6298-221

Savjetovalište liječnika onkologa namijenjeno je članicama Kluba, članovima njihove obitelji ali i svim osobama oboljelima od malignih bolesti i drugih težih oboljenja kojima je potreban savjet liječnika onkologa u vezi s bolešću, liječenjem, rehabilitacijom, prevencijom, prehranom i nabavom ortopedskih pomagala.

Savjetovalište onkologa pružaju liječnici onkolozi dr. Anuška Budisavljević te dr. Ingrid Belac Lovasić, po potrebi, a održava se kontinuirano kroz cijelu godinu jednom svaki tjedan – srijedom od 17 do 19 sati ili po potrebi u kasnijem terminu kao što je to slučaj u ljetnim mjesecima.

Važnost onkoloških savjetovališta: prilagođena skrb i podrška u borbi protiv raka

Edukacija o Bolesti

Savjetovalište pruža obrazovanje o specifičnoj bolesti, pružajući pacijentima jasne informacije o njenim uzrocima, simptomima, tijeku bolesti i dostupnim opcijama liječenja. Edukacija je ključna za osnaživanje pacijenata i pomoć u donošenju informiranih odluka o njihovom zdravstvenom stanju.

Psihološka Podrška i Savjetovanje

Savjetovalište pruža pacijentima psihološku podršku i savjetovanje kako bi im pomoglo nositi se s emocionalnim izazovima koji proizlaze iz dijagnoze bolesti, liječenja i rehabilitacije. Stručnjaci pružaju podršku, slušajući pacijente, pružajući im podršku i pružajući im alate za suočavanje s mentalnim i emocionalnim stresom.

Savjetovanje o Liječenju

Onkološko savjetovalište pruža detaljne informacije o dostupnim opcijama liječenja, uključujući prednosti, rizike i nuspojave svake terapije. Pacijentima se pomaže u donošenju informiranih odluka o njihovom liječenju, uzimajući u obzir njihove osobne preferencije, vrijednosti i ciljeve.

Rehabilitacija i Oporavak

Pravilna prehrana ključna je za optimalan rast i razvoj u svim životnim fazama, posebno u djetinjstvu i adolescenciji. Hranjive tvari igraju ključnu ulogu u razvoju mozga, kostiju i mišića.

Prevencija i Rizik

Savjetovalište pruža informacije o preventivnim mjerama i strategijama za smanjenje rizika od ponovne pojave bolesti ili razvoja komplikacija. Pacijentima se savjetuje o zdravom načinu života, redovitim pregledima i drugim preventivnim metodama koje mogu poboljšati njihovo dugoročno zdravlje.

Praćenje Nakon Završetka Liječenja

Nakon završetka aktivnog liječenja, pacijenti često trebaju redovito praćenje kako bi se osiguralo da bolest ne napreduje i da se rano otkriju mogući recidivi. Onkološko savjetovalište pruža podršku i nadzor pacijentima kroz rutinske preglede i testiranja kako bi se osiguralo njihovo dugoročno zdravlje.

SAVJETOVALIŠTE PSIHOTERAPEUTA

Našapsihoterapeutkinja Štefanija Prosenjak-Žumbarpomoći će vam u suočavanju s bolesti i posljedicama liječenja.

Savjetovalište nutricionista

SAVJETOVALIŠTE NUTRICIONISTA

Olga Dabović-Rac, dr. med., spec. epidemiolog. Informacije o tome kako postići uravnoteženu, što od namirnica konzumirati, a što izbjegavati.

SAVJETOVALIŠTE FIZIOTERAPEUTA

Savjetovalište fizioterapeuta vodi školovana fizioterapeutica Gracijela Benčić. Uče se vježbe kojima se potiče protok limfne i tehnikama disanja.

SAVJETOVALIŠTE FARMACEUTA

Ana Grbac, mag. pharm. Kako se nositi s nuspojavama prilikom liječenja kemoterapijom, zračenjem i uzimanja hormonalne terapije.

Savjetovalište fitoterapeuta

SAVJETOVALIŠTE FITOTERAPEUTA

Licencirana fitoterapeutkinja Vesna Thiele koja u okviru svog OPG-a Vesna’s Naturals proizvodi 100% prirodne proizvode za detoksikaciju i imunitet.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci