Edukativni predavanja

Klub Gea redovito održava predavanja i radionice na kojima mnogi mogu dobiti brojne korisne i praktične informacije.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti i potrebi redovitih preventivnih pregleda i samopregleda dojki kako bi se rak dojke otkrio u ranom stadiju kada postoji velika vjerojatnost izliječenja, kao i o važnosti brige o psihičkom i fizičkom zdravlju, Klub Gea redovito održava predavanja i radionice na kojima mnogi mogu dobiti brojne korisne i praktične informacije.

Predavanja o raku dojke, dijagnostici i liječenju

Organiziramo kvalitetno strukturirana predavanja liječnika specijalista: onkologa, radiologa, kirurga i ginekologa. Svi oblici edukacije usmjereni su na prevenciju i što ranije otkrivanje karcinoma dojke te prate najnovija istraživanja u području dijagnostike i liječenja raka dojke.

Predavači su: dr. Mario Božac, onkolog i radiolog, dr. Renato Vidos, kirurg, dr. Margaret Ličinić-Modrušan, ginekologica.

Praktične radionice učenja žena o samopregledu

Organiziramo praktične radionice o samopregledu dojke na modelu silikonske dojke. Cilj ovih radionica je naučiti žene o samopregledu i razviti naviku redovitog samopregleda dojki.
Predavač-instruktor: viša med. sestra Ivanka Vareško.

Edukativna predavanja i radionice “Tri Z” – zdrava hrana – zdrava njega tijela – zdrav um

Edukacijsko-terapijski program „Tri Z“ namijenjen je ženama oboljelima i operiranima od raka dojke. Predavanjima i radionicama podučava se i savjetuje žene kako brinuti o svome zdravlju, kako prevladati strah, kontrolirati emocije, izabrati kako će bolest utjecati na naš život, kako ponovno uspostaviti ravnotežu u organizmu, kako pomoći tijelu u oporavku nakon operacije i zračenja. Projekt se sastoji od tri tematska seta edukacija:

1. Zdrava prehrana

Važna komponenta žena liječenih od karcinoma dojke je održavanje fizičkog zdravlja kojem uvelike doprinosi hrana koju unosimo u organizam, stoga je žene liječene od karcinoma dojke važno informirati o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane koja podrazumijeva konzumaciju zdravih, svježih, sezonskih namirnica. S obzirom na to da bolest ostavlja posljedice na organizam, važno je pomoći mu u oporavku dodacima prehrani, preparatima koji se mogu koristiti tijekom kemoterapije i nakon nje te educirati se o učincima kemoterapije na organizam i nuspojavama i kako održavati zdravlje i prevenirati bolest. Edukacije provode Olga Dabović-Rac, dr. med., spec. epidemiolog te Ana Grbac, mag. pharm.

Održana predavanja

2. Zdravo tijelo

Detoksikacija organizma od slobodnih radikala neophodna je nakon kemoterapije, a kozmetika i preparati za njegu tijela koje koristimo trebaju biti bez štetnih sastojaka. Nakon kemoterapije i zračenja potrebno je uspostavljanje balansa i jačanje imuniteta. Na edukacijama će se polaznice upoznati s prirodnim načinom jačanja imuniteta koji je oslabljen nakon kemoterapija i zračenja te s prirodnim načinima čišćenja organizma. Edukacije provodi fitoterapeut.

Održana predavanja

Detoksikacija: neophodnost ili trend?, utorak 05. ožujka 2019., Vesna Thiele, licencirana fitoterapeutkinja

3. Zdrav um

Kroz radionice realitetne terapije polaznice će se upoznati sa psihološkim pristupom pojavi bolesti, s načinima rješavanja nastalih problemskih situacija, mogućnostima smanjenja ljutnje, zabrinutosti i stresa, s načinima razvijanja pozitivnog mentalnog stava te načinima svladavanja osjećaja straha i nemoći. Edukaciju i individualna savjetovanja je provodi psihoterapeut.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci