Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben, hodi zajno!”, koja je pod geslom “Ni priša, ma ni ča čekati” u nedjelju održana na suncem okupanom pulskom Lungomareu.

Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom odvojili svoje vrijeme i učinili jučerašnji događaj posebnim. Trkača trasa duljine 6 km od Valkana do tvrđave Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka od Valkana do Gortanove uvale i nazad prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju.

Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju i donacijama od kojih je prikupljeno 18.800 kn! Zahvaljujući građanima koji su donirali Geu, Klub nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo o raka dojke već i oboljelima od drugih malignih bolesti. Naime od prikupljenih donacija nastavit će se financirati savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati potrebitima u kupnji dodataka prehrani kao i pružanje jednokratne pomoći.

Klub Gea posebno zahvaljuje Elvisu Peršiću i dečkima iz Atletskog saveza Istre, koji su tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, Dorini Tikvicki i Danielu Sponzi koji su vodili program i DJ-u MR. M -Emanuel Majetić koji se pobrinuo za dobro atmosferu na startu i cilju utrke kao i fotografu Ninu Fanuko, koji se pobrinuo za fotografiranje manifestacije.

Zahvale naravno i pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, gradonačelniku Zoričiću, dogradonačelnici Ivoni Močinić i svim pročelnicima gradskih Službi koji su i osobno sudjelovali na manifestaciji, kao i Turističkoj zajednici Grada Pule koja se pobrinula da pulski divovi i rotor u Šijani svijetle ovaj vikend u ružičastoj boji. Zahvale Brionki na doniranim fritulama i kroštulama, kao i Studencu koji se pobrinuo za poklone najbržim trkačima.

Organizacija utrke financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Naime, Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 449.970 kuna iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 2014.-2020. godine za projekt “NE ću ben, hodi zajno”.

Medijski pokrovitelji:

Glas Istre, Radio Istra, Radio Maestral, Medulin FM, Rovinj FM, Pulska Svakodnevnica, Regional Express, istarski.hr, 5portal.hr, La Voce del popolo, HRT Radio Pula – Centar Pula

Ne ću ben, hodi zajno!

 

 

 

 

Podijeli post

NovostiHRV

Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben,

PROČITAJ VIŠE »
NovostiHRV

OBILJEŽEN DAN NARCISA 2022

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, protekle je subote, 26. ožujka 2022. godine na pulskoj tržnici organizirao tradicionalnu manifestaciju Dan narcisa 2022. Manifestacija

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci