OBILJEŽEN DAN NARCISA 2024.

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove je godine pripremio bogat program povodom Dana narcisa 2024. s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te vođenju brige o vlastitom zdravlju.

Program je započeo u subotu 09. ožujka 2024. godine humanitarnom akcijom tetoviranja i pirsanja “Za GEU”, koju je samoinicijativno pokrenuo Matteo Kociančić , pulski majstor tetovaže i vlasnik tattoo studija HOOD INK.

Ljubitelji tetovaže i piercing-a mogli su sudjelovati u humanitarnoj akciji u subotu od 10 do 20 sati u studiju Hood Ink, na adresi Kašićeva 6 gdje su im bili na raspolaganju tattoo majstori Matteo Kociančić, Brane Doričić i Lukas Ferenčić dok za piercing je bila zadužena Donna Luisa Delbianco.

Kako bi se obuhvatio što veći broj zainteresiranih tetovirale su se jednostavnije tetovaže, te se radio samo piercing ušiju i nosa. Sav prihod bio je namijenjen radu Kluba žena Gea Pula koji provodi brojne programe podrške oboljelima od karcinoma dojke ali i drugih malignih oboljenja. Pored humanitarnog dijela vrijednost ove akcije bile je i u mogućnosti da se s porukama o važnosti preventivnih pregleda u prevenciji raka dojke i drugih tumora dopre do mlađe populacije žena ali i muškaraca koji također obolijevaju od ove bolesti.

U ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno je nevjerojatnih 4.486,10 eura, a sav prihod namijenjen je Klubu Gea Pula koji provodi brojne programe i pruža psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju ženama oboljelim i liječenim od raka dojke ali i drugih malignih bolesti.

Program Dana narcisa nastavio se u četvrtak 14.03.2024. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli sa Interaktivnim kvizom „Ti biraš“, pod vodstvom psihoterapeutice Štefanije Prosenjak Žumbar. Predavanje je bilo otvoreno za javnost, gdje je psihoterapeutica kroz zabavnu formu kviza predstavila koliko su važne pozitivne emocije u redukciji stresa i u održavanju zdravlja.

I ove godine kao i prethodne nastavili smo suradnju sa Arenom Hospitality Group. Naime, 20.03.2024. u 14:30 održano je predavanje i radionica samopregleda dojki pod vodstvom naše bacc.med.tech. Suzane Forlani u prostorima Hotela Histria u Puli.

U Zajednici Talijana – Circolo u Puli, na inicijativu Hane Mikolić, u četvrtak 21.03.2024. u 18:00 sati održano je Humanitarno oslikavanje na platnu „ART&HEALTH“, uz zdrave sokove, kanapeiće i kolačiće lokalnih OPG-ova. Zdrave sokove je za tu prigodu donirao nam OPG Grbac, vegetarijanske kanapeiće je donio KUTAK, dok zdrave slastice je donirao FRESH sandwich & salads. Kotizacija je bila 25,00 EUR i sav prikupljeni iznos je bio namijenjen za aktivnosti udruge.

U petak 22.03.2024. u 12:30 sati u Zajednici za tehničku kulturu u Puli, za učenice srednje Tehničke škole održano je predavanje i radionica o samopregledu dojki „Samopregled spašava život“ pod vodstvom bacc.med.tech Suzane Forlani. Predavanju su prisustvovale učenice trećih i četvrtih razreda svih smjerova tehničke škole, koje su na umjetnoj dojci mogle napipati promjene na dojci, te na taj način naučiti kako pravilno obaviti samopregled dojki već u najmlađim danima.

Isti dan, odnosno 22.03.2024. s početkom u 18:00 sati u Klubu Kotač na inicijativu mladih snaga iz Kluba Kotač, održao se Humanitarni buvljak pod nazivom „Kontejner“, te nakon toga i Humanitarni Plesnjak, gdje je sav prikupljeni iznos išao radu Kluba Gea.

Središnja aktivnost održala se na pulskoj tržnici u subotu 23. ožujka od 9 do 13 sati kada su se građanima tradicionalno dijelili narcisi i edukativne brošure uz glazbeni program DJ Filja (Ivo Zuban) i Klape Teranke, a u popodnevnim satima, od 16 do 20 sati građani su mogli posjetiti info punkt Kluba Gea s narcisima, edukativnim materijalom i radionicom samopregleda dojki i u Max City Stoja.

Manifestacija je to koja se obilježava u cijelom svijetu, a pulski Klub GEA obilježio je ovaj dan 27. godinu za redom. Zaista je vrijedan dolazak svakog onog koji se približio našem info punktu, uzeo cvijeće i osvijestio važnost preventivnih pregleda. Dok smo zdravi, uvijek mislimo da se bolest događa nekom drugom. Statistike su neumoljive i, nažalost, pokazuju da će svaka deveta žena u Istri oboljeti od raka dojke. Uz narcise, građani su mogli sudjelovati na radionici samopregleda dojki, a dijelili su se i edukativni materijali. U ime Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije koji, uz Ligu protiv raka, redovno pruža podršku u organizaciji Dana narcisa, na tržnici je cvijeće dijelila i voditeljica Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja dr. Danijela Lazarić – Zec.

Veliku zahvalu upućujemo cvjećarnama koje su donirale cvijeće i koje svake godine podržavaju rad udruge: Cvjećana Rose, Cvjećarna Bloom&Berry, Cvjećarna Fiorelin, Leona flowers&weddings, Struchak, Flower shop S Pula i rasadnicima za trajnice E&E Marčana i Rasadnik Valtura.  Veliko hvala i svim građanima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i koji su u svojim vrtovima imali narcise i donirali ih u petak 22. ožujka, tijekom cijelog dana u prostoru Kluba Gea u Nobileovoj ulici 1.

Kako je za dobro zdravlje uvelike zaslužno dobro raspoloženje i glazba, ovogodišnje Dane narcisa Gea Pula zaključila je humanitarnim koncertom Nena Belana i Fiumensa ”Rijeka snova, vrelo nade”, u petak 29.03.2024. godine s početkom u 21 sat u Shipyard Pubu u Puli.

Uz proizvoljnu donaciju, karte za koncert mogle su se nabaviti u prostorijama Kluba Gea Pula u Nobileovoj 1 svakim radnim danom od 09-13 sati, srijedom i od 17-19 sati. Karte su se također mogle rezervirati i putem maila na: info@geapula.hr te podignuti na dan koncerta u Shipyard Pubu. Koncert je organiziran uz veliku pomoć produkcijske kuće BABA production d.o.o. pod vodstvom menadžera Dina Bahtijarevića. Koncert je bio rasprodan tjedan dana prije samog koncerta, te uz dva sata vrhunske glazbe i hitova, Neno Belan i Fiumens rasplesali su i raspjevali prepuni Shipyard i napunili dobrom i pozitivnom energijom.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci