Savjetovalište nutricionista

Što od namirnica konzumirati, a što izbjegavati, kako na naš organizam djeluju određene namirnice.

U suradnji s Zavodom za javno zdravstvo, pokrenuli smo i savjetovalište zdrave prehrane, gdje možete dobiti sveobuhvatne informacije o postizanju uravnotežene prehrane. Olga Dabović-Rac, dr. med., spec. epidemiologije, vodi ovo savjetovalište. Nudi se savjetovanje o sastavljanju mediteranske prehrane, preporučenim namirnicama, te onima koje bi trebalo izbjegavati, kao i o utjecaju različitih namirnica na naš organizam.

Savjetovalište nutricionista otvoreno je uz prethodnu najavu ponedjeljkom, srijedom i petkom ujutro te utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima. Za zakazivanje termina, kontaktirajte Loredanu na broj telefona 097/629-82-21. Ova usluga može biti od iznimne koristi za sve koji žele unaprijediti svoje prehrambene navike i poboljšati svoje zdravlje.

Ključni aspekti nutricionizma: za zdraviji i sretniji život

Zdravlje i Vitalnost

Nutricionizam igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i vitalnosti. Pravilna prehrana osigurava tijelu sve potrebne hranjive tvari kako bi optimalno funkcioniralo i održavalo vitalnost tijekom cijelog života.

Prevencija Kroničnih Bolesti

Ishrana igra važnu ulogu u prevenciji kroničnih bolesti poput srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i određenih vrsta raka. Uravnotežena prehrana može smanjiti rizik od razvoja ovih bolesti i poboljšati opće zdravstveno stanje.

Održavanje Zdrave Težine

Nutricionizam je ključan za održavanje zdrave težine. Praćenje prehrane koja je bogata hranjivim tvarima, a umjerena u kalorijama, pomaže u postizanju i održavanju zdravog tjelesnog sastava.

Podrška Mentalnom Zdravlju

Ishrana ima značajan utjecaj i na mentalno zdravlje. Pravilna prehrana može poboljšati raspoloženje, koncentraciju i smanjiti rizik od depresije i anksioznosti.

Jačanje Imunološkog Sustava

Ishrana bogata hranjivim tvarima ključna je za jačanje imunološkog sustava. Pravilna prehrana može povećati otpornost organizma na infekcije i bolesti.

Energičan i Produktivan Život

Nutritivno bogata prehrana pruža tijelu energiju potrebnu za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Osigurava stabilnost energije tijekom dana, čime se potiče produktivnost i opće dobrostanje.

Potpora Optimalnom Razvoju

Pravilna prehrana ključna je za optimalan rast i razvoj u svim životnim fazama, posebno u djetinjstvu i adolescenciji. Hranjive tvari igraju ključnu ulogu u razvoju mozga, kostiju i mišića.

Očuvanje Kvalitete Života u Starijoj Dobi

Nutritivno uravnotežena prehrana važna je za očuvanje kvalitete života u starijoj dobi. Pravilna prehrana može smanjiti rizik od bolesti povezanih sa starenjem i održati funkcionalnost tijela.

Poboljšana Sportska Izvedba

Ishrana igra ključnu ulogu u sportskoj izvedbi. Pravilna prehrana pruža tijelu potrebne hranjive tvari i energiju za optimalnu izvedbu tijekom treninga i natjecanja.

Povećana Svijest o Prehrambenim Navikama

Edukacija o nutricionizmu povećava svijest o prehrambenim navikama i potiče donošenje zdravih izbora u prehrani. To može dovesti do dugoročnih promjena u načinu života i poboljšanja općeg zdravlja.

SAVJETOVALIŠTE PSIHOTERAPEUTA

Našapsihoterapeutkinja Štefanija Prosenjak-Žumbarpomoći će vam u suočavanju s bolesti i posljedicama liječenja.

SAVJETOVALIŠTE LIJEČNIKA ONKOLOGA

Naši liječnici i drugi medicinski stručnjaci na raspolaganju su vam svake srijede od 17 do 19 sati u prostorima Kluba Gea.

SAVJETOVALIŠTE FIZIOTERAPEUTA

Savjetovalište fizioterapeuta vodi školovana fizioterapeutica Gracijela Benčić. Uče se vježbe kojima se potiče protok limfne i tehnikama disanja.

SAVJETOVALIŠTE FARMACEUTA

Ana Grbac, mag. pharm. Kako se nositi s nuspojavama prilikom liječenja kemoterapijom, zračenjem i uzimanja hormonalne terapije.

Savjetovalište fitoterapeuta

SAVJETOVALIŠTE FITOTERAPEUTA

Licencirana fitoterapeutkinja Vesna Thiele koja u okviru svog OPG-a Vesna’s Naturals proizvodi 100% prirodne proizvode za detoksikaciju i imunitet.

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci