Kluba Gea izdao dvojezični letak o pravima onkoloških bolesnika

Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula izdao je dvojezični letak o pravima onkoloških bolesnika. Gein letak pravi je vodič kroz nezanemariva prava onkoloških bolesnika na koje ih u praksi nerijetko nitko neće uputiti, ili će im dati polovičnu ili pak pogrešnu informaciju, uputiti na krivu adresu…
Letak na hrvatskom i talijanskom jeziku donosi brojne korisne informacije koje su više nego dragocjene ne samo onkološkim bolesnicima, nego i njihovim obiteljima te osobama koje skrbe o oboljelima od malignih bolesti.

U letku je tako navedeno koja sve prava onkološki pacijent može ostvariti putem Centra za socijalnu skrb, zatim u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO).
Također, u letku su navedene sve e-mail adrese i kontakt telefoni navedenih ustanova kako bi osobe oboljele od malignih bolesti lakše ostvarile pravo na novčanu naknadu, besplatno dopunsko osiguranje, osobnu invalidninu i drugo.
Izrada letka dio je projekta Europskih snaga solidarnosti koji Klub provodi dok je letak na talijanskom jeziku izrađen zahvaljujući sufinanciranju Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije.

Letak i sve dodatne informacije dostupne su na internet stranici Kluba Gea www.geapula.hr.
Informacije se mogu dobiti i putem emaila info@geapula.hr te telefona 052/338-866 i 097-629-8221.

Podijeli post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kemoterapija i gubitak kose

Mnoge se žene liječene kemoterapijom suočavaju s nuspojavom gubitka kose. Kako je kosa dio našeg identiteta, odraz zdravlja a kulturološki i simbol ženstvenosti, njen gubitak

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci