Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

˝TETOVIRAJ ZA ŽENE˝

˝TETOVIRAJ ZA ŽENE˝

Dok se diljem svijeta obilježavao Dan žena, brojni mladi Puljani odlučili su se odazvati hvalevrijednoj humanitarnoj akciji “Tetoviraj za žene”, koju je samoinicijativno pokrenuo Matteo Kociančić kako bi pomogao radu Kluba žena Gea Pula.

Matteo je u svom tattoo studiju HOOD INK u Puli okupio još dva vrsna tattoo majstora, Lukasa Ferenčića i Massimiliana Paladina te su zajedno punih dvanaest sati tetovirali mnogobrojne posjetitelje koji su pohrlili ukrasiti svoje tijelo  tetovažom, a usput učinili dobro djelo. Naime sav prihod namijenjen je Klubu Gea Pula koji provodi brojne programe i pruža psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju ženama oboljelim i liječenim od raka dojke ali i drugih malignih bolesti.

U opuštenoj atmosferi mladi su uz željenu tetovažu, kao zahvalu Kluba Gea Pula, dobili vodu s porukom “Dan za pregled godine za život”, a  podijeljene su im i majice i torbe s istim sloganom. Prilika je to bila da se mladim djevojkama podijele edukativne brošure o raku dojke i tuš kartice s uputama za samopregled.

Akcijom je prikupljeno nevjerojatnih 11.790 kn, a što će Klubu Gea pomoći da nastavi provoditi Program “Tri Z” koji obuhvaća savjetovališta psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, a koja podrška je jako tražena od članica Kluba, no za koju još uvijek nisu osigurana financijska sredstva.

Vrijednost ove akcije je i u mogućnosti da se dopre do mladih djevojaka, osvijesti ih o problemu raka dojke od kojeg sve češće obolijevaju i mlađe žene i ukaže na nužnost redovitih  samopregleda dojki i preventivnih pregleda. Tako je Matteo Kociančić postao u pravom smislu riječi postao ambasador Kluba Gea Pula.