Priroda obiluje ljekovitim biljem – iskoristite njihovu snagu uz savjet fitoterapeuta

Fitoterapija je metoda liječenja, ublažavanja te sprječavanja razvoja bolesti i tegoba upotrebom cijelih ljekovitih biljaka ili njihovih dijelova te upotrebom sastojaka (eteričnih ulja, ekstrakata i drugih izolata) kao i gotovih pripravaka (čajeva, tinktura, masti, kapsula). Danas mnoge znanstvene discipline dokazuju opravdanost primjene ljekovitog bilja i pripravaka, kod raznih tegoba i poremećaja organizma pa tako i kod onkoloških oboljenja.

Licencirana fitoterapeutkinja Vesna Thiele koja surađuje s udrugom Gea odnosno ženama oboljelima i liječenima od karcinoma savjetuje kako podići imunitet na prirodan način, olakšati si pojedine tegobe te pomoći si pri izlječenju. Njena ljubav i strast prema zdravom životu i ljekovitom bilju prerasla je u posao – Vesna’s Naturals. U sklopu svog OPG-a sadi bilje i radi kreme, tinkture, čajeve, detoksikacijske programe – sve za poboljšanje i održavanje zdravlja i energije, a svi proizvodi su 100 % prirodni i ručno izrađeni.

Vesna napominje kako ima puno biljaka koje mogu pomoći pri liječenju i oporavku. Iako je pristup individualan – nakon teških terapija, tijelo je zasićeno toksinima, i prvi korak je čišćenje organizma, pri čemu se prvo kreće s čišćenjem jetre posebnim biljkama namijenjenima upravo tome.

Različiti pripravci najčešće su, kod onkoloških bolesnika, nadopuna konvencionalnom liječenju, te se uzima od svega samo najbolje, nebi li se organizam što prije doveo u najbolju moguću formu. Prvi korak, prije korištenja biljnih pripravaka jesu konzultacije, razgovor o općem stanju, tretmanima koje je osoba prošla, što sve uzima od terapije, od dodataka prehrani, kako se hrani, bavi li se nekom fizičkom aktivnosti itd. Pokušava se dobiti kompletna slika o osobi i na temelju nje određuje se način kako da se organizam pročisti. Postupci koji još pomažu pri izlječenju i oporavku jesu herbalna terapija i, naravno, zdrava prehrana, kretanje, boravak u prirodi i opuštanje.

Tijekom liječenja i oporavka, zdrave i prirodne namirnice te dodaci prehrani od velike su važnosti. Hranu konzumiramo svakog dana. Ako je zdrava i hranjiva, ona je lijek „na duge staze“ kojim neprestano potpomažemo svoje zdravlje ili oporavak. Sa zdravom prehranom i dodacima prehrani u različitim oblicima, dajemo svom tijelu sve potrebne nutrijente te optimalne uvjete za dobar imunitet i tako mu pomažemo da se brže oporavi ili ostane zdravo.

Ne oslanjajte se na površne informacije s interneta

Vesna upozorava kako treba biti oprezan kada je u pitanju internet. Svako malo na različitim internetskim portalima saznajemo za neku novu čudotvornu biljku koja pomaže ljudima u borbi protiv karcinoma. Opasnosti od površnih informacija su velike, pogotovo ako je u pitanju ozbiljna bolest. Vesna Thiele upozorava kako ne postoje čudotvorni pripravci. Prirodne pripravke je potrebno uzimati dugo i redovito. Daju odlične rezultate te dugotrajnim uzimanjem utječu na uzrok, a ne samo na simptom bolesti, ali ih se mora poznavati. Biljke su moćne i ne smijemo se igrati s njima. Da bismo ih koristili, moramo ih poznavati, znati kako djeluju, poznavati njihovu međusobnu interakciju te njihovu interakciju s lijekovima. Treba im pristupati kao kada uzimamo lijek, a ne na temelju površno pročitane informacije na internetu.

Sa završetkom kemoterapije i zračenja počinje prava borba za zdravlje

Vesna Thiele toplo preporučuje dolazak u Geu na savjetovanje jer se puno više može napraviti za zdravlje na prirodan način, nego što obično radimo ili znamo. Sa završetkom kemoterapije ili zračenja, ostavljamo bolest iza sebe i tada počinje prava borba, borba za zdravlje. Dok smo na klasičnim terapijama, sve je organizirano i netko se brine o nama, vodi nas, imamo raspored. A kada je terapija gotova, ostajemo slabi, iscrpljeni, puni otrova od kemoterapije, zakiseljenog organizma, slabog imuniteta i prepušteni sebi. Nitko se više ne brine o tome da se što prije oporavimo, pročistimo, ojačamo imunitet. Zato to moramo sami. Korištenje prirodnih preparata može nam uvelike pomoći pa bi baš zato bilo dobro javiti se za pomoć i savjet fitoterapeutkinji Vesni koja će svakome pristupiti individualno i preporučiti mu preparate s kojima može unaprijediti svoje zdravlje.

Zdravlje je najveće bogatstvo i baš zbog toga moramo njegovom očuvanju pristupiti odgovorno!

Savjetovalište fitoterapeuta na raspolaganju vam je utorkom od 17.00 do 19.00 sati uz obaveznu najavu na 097/629-82-21 (Loredana). Ne ustručavajte se zatražiti pomoć!

Autorica članka: Stela Ćurt

Podijeli post

NovostiHRV

Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben,

PROČITAJ VIŠE »
NovostiHRV

OBILJEŽEN DAN NARCISA 2022

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, protekle je subote, 26. ožujka 2022. godine na pulskoj tržnici organizirao tradicionalnu manifestaciju Dan narcisa 2022. Manifestacija

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci