NAJAVA: Humanitarna utrka “Pregledom do osmijeha” 2019.

 

Humanitarna utrka „Pregledom do osmijeha“

nedjelja, 6. 10. 2019. u 10.00 sati

START utrke u 11:00 sati

Portarata, PULA

 

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku „Pregledom do osmijeha“, ovoga puta pod geslom Dan za pregled, godine za život.

Utrka će se održati 6. listopada 2019. s početkom u 11.00 sati i startom na pulskoj Portarati. Glavna utrka u kojoj mogu sudjelovati i muškarci i žene te djeca starija od 14 godina kreće od Portarate, a trči se pulskim ulicama u 4 koncentrična kruga. Istovremeno će se održati i rekreativna šetnja koja također kreće s Portarate odmah nakon trkača.

Trasa utrke i šetnje simbolizira dojku, ali i teški put koji žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest. 

Zabavni program uz grupu Arsenal počet će već u 10.00 sati na Portarati gdje će biti i postavljen info-punkt Kluba žena Gea na kojem će građani moći dobiti edukativni materijal o ranom otkrivanju raka dojke, informirati se o samopregledu dojke, preventivnim i rehabilitacijskim programima koje provodi Klub Gea.

 

Utrka je humanitarnog karaktera te startnina u iznosu od 60,00 kn ili više prikupljat će se za provođenje preventivnih i rehabilitacijskih programa u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, a to su ciljane medicinske vježbe i limfna drenaža koje provode posebno educirane fizioterapeutkinje te savjetovališta liječnika onkologa koji pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma dojke. Na raspolaganju su i stručna pomoć psihoterapeuta o suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, kao i oporavku i usvajanju novih vještina i navika, liječnika nutricionista i farmaceuta o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane te fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način.

Porukom Dan za pregled, godine za život želi se ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život! Nažalost, stopa smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke, a godišnje u Istri umire od raka dojke 50 žena. Smrtnost se može smanjiti samo otkrivanjem bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnosti!

Pridružite nam se u nedjelju 6. listopada u 10.00 sati na pulskoj Portarati!

Trčite ili prošećite s nama i prenesite poruku

Dan za pregled, godine za život!


Detaljne informacije za trkače

[pdf-embedder url=”https://geapula.hr/wp-content/uploads/2019/09/GEA-UTRKA-raspis_2019.pdf” title=”GEA UTRKA raspis_2019″]


Podijeli post

NovostiHRV

Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben,

PROČITAJ VIŠE »
NovostiHRV

OBILJEŽEN DAN NARCISA 2022

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, protekle je subote, 26. ožujka 2022. godine na pulskoj tržnici organizirao tradicionalnu manifestaciju Dan narcisa 2022. Manifestacija

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci