Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Kreativnim radionicama do boljeg psihofizičkog zdravlja članica

Kreativnim radionicama do boljeg psihofizičkog zdravlja članica

Tijekom liječenja i oporavka važno je brinuti se i o svom psihičkom zdravlju pa stoga već drugu godinu za redom u udruzi Gea provode se terapeutske radionice pod vodstvom realitetne psihoterapeutkinje Štefanije Prosenjak Žumbar. Ove su se godine, u sklopu projekta solidarnosti Europskih snaga solidarnosti psihoterapeutkinji pridružile i dvije “mlade snage” Antonella Moscarda, studentica psihologije i Adrijana Radolović Rajko, odgojiteljica.

Od početka veljače pa sve do početka lipnja, uz kraću stanku zbog obustave svih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa, Adrijana Radolović Rajko održala je ukupno 12 kreativnih radionica s članicama udruge Gea. Članice su izrađivale razne uporabne i dekorativne predmete: ukrasne vaze, boce, slike, kutije i druge predmete i to tehnikama decoupage, slikanjem na platnu, salvetnom tehnikom, slikanjem na staklu i dr. Iako su se brojne članice prvi put susrele s nekim od tehnika, iznimno su ih dobro savladale i nastala su brojna prekrasna umjetnička djela koja je udruga koristila u humanitarnoj aukciji “Umjesto Dana narcisa” održanoj od 9. do 19. lipnja, a kojom je uspješno prikupljeno čak 31.095 kuna.

Velika vrijednost kreativnih radionica pokazala se i u unapređenju psihofizičkog zdravlja. Naime, za vrijeme izrađivanja predmeta članice su kroz smijeh i šalu dijelile svoje životne priče, pomagale si i što je najvažnije, opuštale se. Interes za sudjelovanjem u radionicama bio je iznimno velik, a neke su članice podijelile i svoje dojmove koje prenosimo.

Osjećala sam se opušteno i sretno. Druženje i izrada predmeta i radova djelovali su terapeutski i pozitivno.

Nastavila sam se baviti kreativnim radionicama u slobodno vrijeme. Uređujem vrt i cvjetnjak i puno pažnje poklanjam kombinaciji boja i oblika.

Osjećala sam se opušteno, zadovoljno i korisno.

Osjećala sam se relaksirano i zadovoljno onim što sam radila i pokazala svoju kreativnost.