Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Klub žena Gea Pula dobitnik vrijedne donacije Zaklade Adris

Klub žena Gea Pula dobitnik vrijedne donacije Zaklade Adris

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula jedan je od ovogodišnjih dobitnika vrijedne donacije Zaklade Adris koja je svečano uručena predsjednici udruge Nataši Vitasović i tajnici Loredani Šćulac u utorak 26. studenog u Zagrebu. Donacija u vrijednosti od 30.000,00 kn iznimno je važna za program “Tri Z” koji Klub provodi, a kojim su obuhvaćene žene koje su u fazi liječenja. Naime, zbog dugotrajnog liječenja i bolovanja, takve se žene često nalaze i u teškoj financijskoj situaciji te si vrlo često ne mogu priuštiti sredstva za podizanje imuniteta i druge preparate koji pomažu tijelu da se oporavi od liječenja.

Osigurana sredstva omogućit će im kupnju dodataka prehrani koji im pomažu u podizanju imuniteta kako bi izdržale teško i zahtjevno liječenje, koje pored uništavanja zloćudnih stanica, djeluje razarajuće i na zdrave stanice. Zbog loše krvne slike, bolesnice često ne mogu na vrijeme primiti terapiju što produžava tijek liječenja a samim time utječe na efikasnost terapije. Dobivena sredstva omogućit će i savjetovanje sa stručnjacima, koji će propisati odgovarajuće preparate kako bi se izbjegle neželjene nuspojave jer oboljeli često koriste neadekvatne preparate za koje su saznali s interneta i raznih reklama a što se može negativno odraziti na učinke terapije koju primaju.

Klub žena zahvaljuje Zakladi na prepoznavanju dobrobiti i važnosti našeg projekta i na odabiru upravo našeg projekta za financiranje u narednoj godini!