Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Kako se adekvatno zaštiti kod izlaganja suncu – korisni savjeti za bezbrižno sunčanje

Kako se adekvatno zaštiti kod izlaganja suncu – korisni savjeti za bezbrižno sunčanje

Ljeto nam se bliži a tako i sve veće izlaganje suncu koje uz neadekvatnu zaštitu može izazvati niz negativnih posljedica na kožu i zdravlje stoga je veoma važno znati kako se pravilno zaštiti. Mag.pharm. Ana Grbac u dva kratka videa savjetuje nas upravo o ispravnom izlaganju suncu, kako se i zašto zaštiti, koje kreme koristiti te koji faktor zaštite izabrati. Dok nas  fitoterapeutkinja Vesna Thiele svojim prirodnim kremama podsjeća da su upravo kreme za sunčanje pune štetnih sastojaka te da pripazimo na njihov sastav. U svojoj ponudi prirodne kozmetike nudi prirodnu i bezopasnu alternativu za zaštitu od sunca, u obliku prirodnih ulja i minerala. Jedna od njih je i biljna krema za sunčanje – Orah & Mrkva & Lavanda s Maceratom oraha, mrkve i lavande, u maslinovom ulju, s dodacima cink oksida, shea i kokosovog maslaca, E vitamina, te eteričnog ulja lavande. Cink oksid se inače koristi u dermatologiji za njegu kože i jedan je od najsigurnijih mineralnih sastojaka, a uz mrkvu, orah, lavandu, maslinovo, kokosovo i shea maslac, štiti kožu od štetnih učinaka ultraljubičastih (UV) zraka, te njeguje i vlaži kožu.

Iako smo najviše usredotočeni na negativne posljedice izlaganja suncu ne smijemo zaboraviti i one pozitivne jer je i pozitivan utjecaj sunčeve svjetlosti na ljudsko zdravlje značajan. Sunčeva svjetlost je važan izvor vitamina D koji je bitan za mnoge vitalne procese u našem tijelu od održavanja zdravlja naših kostiju do smanjenja rizika od depresije. Kako bi iskoristili pozitivne učinke sunčeve svjetlosti na naše zdravlje dovoljno nam je umjereno izlaganje suncu i to uz adekvatnu zaštitu.

Na dnu teksta možete pogledati video snimke naše magistre koji su dio aktivnosti projekta „Tri Z: zdrava prehrana, zdravo tijelo, zdrav um“ kroz koji provodimo savjetovalište farmaceuta, fitoterapeuta, nutricionista i psihoterapeuta gdje naše članice mogu dobiti stručno savjetovanje i korisne upute tijekom i nakon liječenja.

Sunčajte se i čuvajte svoje zdravlje!