Humanitarnom utrkom “Pregledom do osmijeha” za Klub Gea prikupljeno 20.000,00 kn

Održana humanitarna utrka „Pregledom do osmijeha“

Za Klub Gea prikupljeno 20.000,00 kn

S pulske Portarate u 11.00 sati startalo 155 trkača i 50-ak šetača

U nedjelju 6. listopada 2019. godine održana je humanitarna utrka „Pregledom do osmijeha“ u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i uz tehničku podršku Atletskog kluba Medulin. Atletska utrka i rekreativna šetnja startale su u 11.00 sati s pulske Portarate, a 155 trkača i 50-ak šetača gradom je poslalo poruku o važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki i rekreaciji. Utrka je imala i humanitarni predznak. Startninom i dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 20.839,60 kn za rad i aktivnosti Kluba Gea.

Trčalo se pulskim ulicama u 4 koncentrična kruga, uključujući i uspon na Kaštel. Trasa utrke i šetnje simbolizirala je dojku, ali i teški put koje žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest. Trasu dugu 6300 m prvi je istrčao Goran Modrušan, za njim je u cilj ušao Christian Gallo, a na trećem je mjestu Edin Čivić. Među ženama prva je bila Ivana Grgurević, za njom je u cilj ušla Irena Mosić Šajatović, a treća je bila Rafaela Urlić Drmić. Nagrađeni su i oni koji su na cilj došli posljednji – jer važno je sudjelovati, a ne samo pobijediti. Rezultati utrke dostupni su ovdje: https://drive.google.com/file/d/1jYxkxnZeI05WPk7aYFi_EclH0dndqjsR/view?fbclid=IwAR2jbGWg8CP8bzSfPEyS2ny7Fcmh888kam424PgWD9tGLIhySERFdFx0rQo. Sudio je Zbor sudaca Pula, a za mjerenje vremena bio je zadužen Chip timing.

Posebne nagrade uručene su obitelji Vujnić koja je s jednogodišnjom djevojčicom u kolicima otrčala sva 4 kruga, Slavenu Pavletiću kojeg je tijekom čitave utrke pratio i njegov pas te najstarijem trkaču Josipu Bepu Nadeniću i najmlađem trkaču Petru Brečeviću.

Za sve sudionike Street Food Two pripremio je istarsku maneštru za koju je Istarska županija osigurala financijska sredstva za kupnju namirnica, a za odabir namirnica pobrinuo se Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Brionka je osigurala kruh i kolače, a Klaudia i Čižo iz Kaldira te My time iz Vodnjana osigurali su voće.

Zahvaljujući MedVid produkciji utrka se uživo prenosila na Facebook stranicama Medvid produkcije i Kluba Gea. Petarda shop pobrinula se ružičastu skulpturu od balona u obliku ružičaste vrpce koja je na startu plijenila pažnju svih posjetitelja i sudionika. Za zabavni program pobrinuo se Arsenal bend, a publiku su prije starta rasplesale pulske Gazele.

Građani su se na Portarati mogli informirati o radu udruge Gea, isprobati i po promotivnim cijenama kupiti prirodne čajeve, tinkture i zdravu kozmetiku OPG-a Vesna’s Naturals, informirati se o zdravoj prehrani i o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke koji provodi Zavod za javno zdravstvo, dok su patronažne sestre Suzana Forlani i Ivanka Vareško održale pokazni pregled dojke na silikonskoj dojci.

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Pule pulski divovi i velik rotor u Šijani od petka 4. do nedjelje 6. listopada 2019. svijetlili su ružičastoj boji, a pulski obrtnici i poduzetnici koji imaju trgovine i druge poslovne prostore u centru Pule te u trgovačkim centrima svoje su izloge urediti u ružičastoj boji sa znakom ružičaste vrpce i porukom „Pregledom do osmijeha“.

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula od srca zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji utrke, financijski potpomognuli njezinu realizaciju, svim sponzorima koji su se odazvali pozivu te svim građanima koji su svojim dolaskom i dobrovoljnim prilogom podržali ovu humanitarnu utrku i rad Kluba Gea.

Ovom je humanitarnom akcijom pod geslom „Dan za pregled, godine za život“ Klub Gea obilježio početak Ružičastog mjeseca – mjeseca tijekom kojeg se u cijelom svijetu skreće pažnja na važnost redovitih pregleda i kontrola dojki.

Fotografije: Damir Bošnjak // Pulska svakodnevica

ORGANIZATORI: Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula uz tehničku podršku Atletskog kluba Medulin

POKROVITELJI: Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica Grada Pule, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije

SPONZORI: Benussi, Tehnomont, Med eko servis, Albanež, Žiković, Penta, Turistička zajednica općine Medulin, Implanto-protetski centar Ćatović, HrZip, MedVid, MASHNA, Flor D’Jana, Chiavalon, Tomaž, grupa Arsenal, Tekop Nova, Street Food Two, Vesna’s Naturals, frizerski salon Charm, Enduro, My Time, Tržnica Pula, Brionka, Klaudia voće, HoReCa, Tiskara Nova

MEDIJSKI POKROVITELJI: Rovinj FM, Glas Istre, Istra IN, Laganini FM, Rado Istra, La Voce, Medulin FM, Radio Maestral, TV Nova Pula, TV Istra, 5 portal, Regional Express, Radio Labin, Pulska svakodnevnica

ZAHVALA NA PRAĆENJU: HR Radio Pula

[nivoslider id=”1488″]

Podijeli post

NovostiHRV

Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben,

PROČITAJ VIŠE »
NovostiHRV

OBILJEŽEN DAN NARCISA 2022

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, protekle je subote, 26. ožujka 2022. godine na pulskoj tržnici organizirao tradicionalnu manifestaciju Dan narcisa 2022. Manifestacija

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci