Humanitarna akcija pregledom do osmijeha

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula od 2018. godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku „Pregledom do osmijeha“ pod geslom Dan za pregled, godine za život.

Utrka se svake godine održava početkom listopada sa startom i ciljem na pulskoj Portarati. Istovremeno održava se i rekreativna šetnja za sve građane koja također kreće s Portarate odmah nakon trkača. Trči se pulskim ulicama u 4 koncentrična kruga, a trasa utrke i šetnje simbolizira dojku te teški put koje žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest.

Utrka je humanitarnog karaktera, a sredstva koja se prikupljaju namijenjena su provođenju preventivnih i rehabilitacijskih programa u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula: ciljane medicinske vježbe i limfnu drenažu koje provode posebno educirane fizoterapeutkinje te savjetovališta liječnika onkologa koji pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma dojke. Na raspolaganju su i stručna pomoć psihoterapeuta o suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, kao i oporavku i usvajanju novih vještina i navika, liječnika nutricionista i farmaceuta o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane te fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način.

Porukom Dan za pregled, godine za život želi se ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život! Nažalost, stopa smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke, a godišnje u Istri umire od raka dojke 50 žena. Smrtnost se može smanjiti samo otkrivanjem bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnosti!

POKROVITELJI

Radio Istra

TV nova

HRT

Grad Pula

Pulska svakodnevnica

Civilno društvo Istra

Medulin FM

HRT Radio Pula

Glas Istre

TV Istra

Maestral FM

Regional Express

Od srca svima zahvaljujemo!

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci