Dodatna psihološka pomoć u obliku individualnih terapija u sklopu ESS-a

Uz redovito savjetovalište psihoterapeuta koje se provodi u Klubu Gea od prošle godine, “mlada snaga” Antonella Moscarda, studentica psihologije od ove godine u sklopu projekta solidarnosti ESS-a članicama je na raspolaganju za dodatnu psihološku pomoć.

Antonella je u veljači održala grupnu radionicu „Ja sam sama sebi prioritet“ namijenjena je ženama koje imaju želju ili potrebu raditi na  emotivnom i mentalnom planu. Cilj radionice bio je raditi na otpuštanju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou svega onog što nam nije potrebno i obgrliti sve novo što nas čeka. Razgovaralo se o granicama u odnosima i kako ih ispravno postaviti. Vježbalo se opuštanje, opraštanje, zahvalnost, pisanje, prihvaćanje i zajedničko povezivanje.

Na zahtjev jedne članice Antonella je u ožujku započela s individualnim tretmanima. S članicom se do sada susrela deset puta, a radile su na dubljem osvještavanju i razumijevanju funkcioniranja ljudskog uma te na učenju jednostavnih tehnika koje se mogu primjenjivati u svakodnevici, tehnikama disanja, otpuštanju emotivnog i fizičkog umora i iscrpljenosti, konstruktivnom i pozitivnom načinu suočavanja s umorom općenito, izgradnji samopoštovanja, samopouzdanja i odgovornosti te otkrivanju unutarnje snage, vlastitih vrijednosti i potencijala. Članica je individualnu terapiju i Antonellin pristup ocijenila izuzetno pozitivno te istaknula znatno poboljšanje na emotivnom planu, da su nestale smetnje s prehranom i da ima puno bolji san.

Radionice s Antonellom doprinijele su mnogo jer nakon mnogo bolesti netko mi je pomogao da se komadići snage koji su ostali skupe u jedno i “resetiraju” i time ojačaju mene fizički i emocionalno.

Za vrijeme pandemije Antonella je za sve članice pripremila dva videa koja govore o terapeutskom pisanju i prevladavanju zabrinutosti.

Podijeli post

NovostiHRV

Kao i svake godine, središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben,

PROČITAJ VIŠE »
NovostiHRV

OBILJEŽEN DAN NARCISA 2022

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, protekle je subote, 26. ožujka 2022. godine na pulskoj tržnici organizirao tradicionalnu manifestaciju Dan narcisa 2022. Manifestacija

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci