Dodatna psihološka pomoć u obliku individualnih terapija u sklopu ESS-a

Uz redovito savjetovalište psihoterapeuta koje se provodi u Klubu Gea od prošle godine, “mlada snaga” Antonella Moscarda, studentica psihologije od ove godine u sklopu projekta solidarnosti ESS-a članicama je na raspolaganju za dodatnu psihološku pomoć.

Antonella je u veljači održala grupnu radionicu „Ja sam sama sebi prioritet“ namijenjena je ženama koje imaju želju ili potrebu raditi na  emotivnom i mentalnom planu. Cilj radionice bio je raditi na otpuštanju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou svega onog što nam nije potrebno i obgrliti sve novo što nas čeka. Razgovaralo se o granicama u odnosima i kako ih ispravno postaviti. Vježbalo se opuštanje, opraštanje, zahvalnost, pisanje, prihvaćanje i zajedničko povezivanje.

Na zahtjev jedne članice Antonella je u ožujku započela s individualnim tretmanima. S članicom se do sada susrela deset puta, a radile su na dubljem osvještavanju i razumijevanju funkcioniranja ljudskog uma te na učenju jednostavnih tehnika koje se mogu primjenjivati u svakodnevici, tehnikama disanja, otpuštanju emotivnog i fizičkog umora i iscrpljenosti, konstruktivnom i pozitivnom načinu suočavanja s umorom općenito, izgradnji samopoštovanja, samopouzdanja i odgovornosti te otkrivanju unutarnje snage, vlastitih vrijednosti i potencijala. Članica je individualnu terapiju i Antonellin pristup ocijenila izuzetno pozitivno te istaknula znatno poboljšanje na emotivnom planu, da su nestale smetnje s prehranom i da ima puno bolji san.

Radionice s Antonellom doprinijele su mnogo jer nakon mnogo bolesti netko mi je pomogao da se komadići snage koji su ostali skupe u jedno i “resetiraju” i time ojačaju mene fizički i emocionalno.

Za vrijeme pandemije Antonella je za sve članice pripremila dva videa koja govore o terapeutskom pisanju i prevladavanju zabrinutosti.

Podijeli post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kemoterapija i gubitak kose

Mnoge se žene liječene kemoterapijom suočavaju s nuspojavom gubitka kose. Kako je kosa dio našeg identiteta, odraz zdravlja a kulturološki i simbol ženstvenosti, njen gubitak

PROČITAJ VIŠE »

Ispuni pristupnicu,
pridruži nam se

Doniraj i sudjeluj

GEA Pula Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Sjedište udruge: Nobileova ulica 1, 52100 Pula
IBAN HR4924070001118017000 otvoren u OTP banci