Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Blagodati prirodne kozmetike za žene liječene od karcinoma

Blagodati prirodne kozmetike za žene liječene od karcinoma

U srijedu, 19. veljače 2020. godine, u 19 sati održana je prezentacija prirodne dekorativne kozmetike Vernatura skin u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula. Zanimljivo i poučno predavanje održala je gospođa Verna Nefat koja sa suprugom u kućnoj radinosti izrađuje prirodnu kozmetiku. Članice je na prezentaciji upoznala s postupkom izrade kozmetike, sastavom proizvoda, načinom korištenja i čuvanja, a svi proizvodi mogli su se tamo isprobati: kreme za lice, losioni, balzami, pasta za zube bez fluora, ruževi i sjenila.

Naime, kozmetika koju kupujemo u trgovinama često sadrži brojne štetne sastojke koji mogu loše utjecati na već oslabljen imunitet i organizam oboljelih i liječenih od raka. Pozitivna strana prirodne dekorativne kozmetike je njena lagana tekstura i to što sadrži cink koji štiti od UV zračenja koje je također štetno za žene oboljele od raka. Kako kaže gospođa Nefat, Vernatura koristi domaće ili eko certificirane veganske sastojke koji nisu testirani na životinjama, a upravo zbog toga brojni korisnici imaju pozitivna iskustva i često se nakon uporabe ove kozmetike više ne vraćaju komercijalnoj. Proizvodi Vernature su custom-made, isključivo prilagođeni želji i zahtjevima kupca.

Koža je naš najveći organ. Treba mu pridavati pažnju i hraniti ga prirodnim tvarima koje neće loše utjecati na naš organizam. Naročito to vrijedi za osobe oslabljenog imuniteta!

Piše: Stela Ćurt