Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Za Klub Gea aukcijom slika prikupljeno 10.000 kn

Za Klub Gea aukcijom slika prikupljeno 10.000 kn

U petak 26. travnja u medulinskom multimedijalnom centru 3mc održana je aukcija slika Veliko srce Medulina za Klub Gea u sklopu koje je prodajom slika prikupljeno 10.000 kn. Sredstva su donirana Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula za financiranje programa i aktivnosti.

Na aukciju je pristigao 31 rad, uglavnom akril na platnu dimenzija 50 x 70 cm za čiju je izradu Općina Medulin osigurala platna i materijale. Radovi uglavnom s morskim motivima i prikazom istarskog krajolika u vrlo kratko vrijeme pronašli su nove vlasnike. Svi su radovi prodani što uoči, a što za vrijeme aukcije.

Autori radova su članovi likovne i primijenjene sekcije udruge MedulinArt: Delia Klarić, Marina Ševrlica, Mario Kontošić, Barbara Špiljak, Rudi Matošević, Magda Bašić, Biljana Pavić, Anka Matić, Zorana Monti – Iskra, Irena Čule, Mika Oroz, Rudi Matošević,Dušan Tatalović, Slavica Opačić, Nada Luboteni, Valerio Martinčić, Marina Ivšić, Gogo.

Prihod od prodaje slika namijenjen je Klubu Gea za financiranje rada i aktivnosti Kluba. Naime, Klub Gea neprofitna je organizacija koja djeluje već dvadeset i jednu godinu, a njezina je misija pružanje psihosocijalne pomoći ženama oboljelim i operiranim od raka dojke, podizanje svijesti stanovništva o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te pružanje kvalitetne postoperativne rehabilitacije liječenih žena.

Za aktivnosti i projekte koje Klub provodi neophodna su novčana sredstva kojima se financira provođenje programa rehabilitacije žena operiranih i liječenih od raka dojke, u kojem sudjeluju posebno educirane fizoterapeutkinje koje provode ciljane medicinske vježbe i limfnu drenažu. Kroz savjetovalište koje je za korisnike potpuno besplatno liječnici onkolozi pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma dojke, a na raspolaganju im je i stručna pomoć fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način, liječnika nutricionista i magistre farmacije o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane, psihoterapeuta o suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, kao i oporavku i usvajanju novih vještina i navika. Klub organizira i besplatna predavanja otvorena za javnost na kojima se može saznati više informacija o rehabilitaciji, pravima oboljelih, zdravoj prehrani, utjecaju lijekova i dr.

Zahvaljujući kontinuiranom radu i stalnom širenju aktivnosti, klub se tijekom dva desetljeća svog djelovanja profilirao u udrugu od velikog značaja za lokalnu zajednicu i postao organizacija civilnog društva koja svojim radom uvelike doprinosi podizanju svijesti o ovom javnozdravstvenom problemu te poboljšanju kvalitete života oboljelih žena.

 

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u aukciju kupnjom slika te udruzi MedulinArt na organizaciji, članovima udruge na divnim radovima kao i Općini Medulin na financijskom podršci ove akcije.