Gea Pula – Klub žena liječenih od karcinoma dojke

Uspješno privedena kraju jubilarna 20. humanitarna akcija Dan narcisa u organizaciji Kluba žena Gea

Uspješno privedena kraju jubilarna 20. humanitarna akcija Dan narcisa u organizaciji Kluba žena Gea

Jubilarnu dvadesetu godinu za redom u subotu 23. ožujka 2019. na pulskoj tržnici Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula organizirao je Dan narcisa. Humanitarna je to akcija kojom se prigodnom podjelom cvijeća prikupljaju sredstva za financiranje aktivnosti udruge među kojima su najznačajnije i najpotrebnije limfna drenaža, ciljane medicinske vježbe i savjetovalište liječnika onkologa, a od ove godine tu su i nove aktivnosti kao što su savjetovalište psihoterapeuta, savjetovalište nutricionista koje se ostvaruje u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, savjetovalište i predavanja magistra farmacije o korištenju različitih dodataka prehrani i djelovanja lijekova te savjetovalište i predavanja fitoterapeuta o podizanju imuniteta prirodnim čajevima i tinkturama i korištenju proizvoda za njegu tijela bez štetnih sastojaka.

Već od 9.00 sati pulska je tržnica poprimila šarene boje proljetnog cvijeća – narcisa, zumbula, maćuhica, pelargonija, ruža, karanfila i brojnog drugog cvijeća koje su građani mogli kupiti po simboličnim cijenama te informirati se o radu udruge, aktivnostima, ali i dobiti savjet o preventivnim pregledima i liječenju od raka dojke. Članicama Gee su se u prodaji cvijeća pridružili i brojni građani te osobe iz javnog života koji su na taj način podržali udrugu Gea i doprinijeli još jednoj uspješno okončanoj akciji. Od prodaje cvijeća, keramike, keksa, slikovnica, platnenih torbi i kapa prikupljeno je 29.559,75 kn.

Dan narcisa financijski je potpomogla Turistička zajednica Grada Pule kojoj Klub Gea od srca zahvaljuje, kao i donatorima cvijeća bez kojih ova manifestacija ne bi bila ni upola ovako uspješna: cvjećarnama ROSE, Flor D’Jana, Decor Verde i Florami iz Pule, rasadniku Ekoflor, plasteniku cvijeća Vintijan, cvjećarni Nives iz Marčane, cvjećarni Lavanda iz Žminja, rasadniku Longo, rasadniku Fiori Kaštela, rasadniku Valtura, Štefaniji Prosenjak Žumber, dostavi cvijeća Morena te Vučnoj službi Kamper iz Rovinja koja nam je dostavila sve cvijeće na tržnicu.

Veliko hvala Lidiji Haler na donaciji keramičkih predmeta, prof. Slavici Lončarić iz pulske Ekonomske škole i učeničkoj zadruzi Kažun na izradi i donaciji keramičkog cvijeća te na donaciji slikovnica, Concettinu na donaciji 10 kg keksa, učenicima talijanske Osnovne škole-Scuole elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola na izradi i donaciji papirnatih narcisa te skupljanju cvijeća, Općini Marčana, Turističkoj zajednici općine Marčana, DV „Vrtuljak Marčana“, OŠ Marčana, OŠ Divšići, OŠ Jure Filipovića Barban, DV Pula – Područnom objektu Centar, Ambulanti obiteljske medicine iz Svetvinčenta, OPG-u Vidulin, dragovoljcima 119. brigade HV-a te brojnim građanima koji su tijekom proteklog tjedna prikupljani i donirali proljetno cvijeće iz svojih vrtova, poglavito narcisa koji su simbol ove akcije.

Posebno zahvaljujemo što su čitavo jutro proveli s nama i prodavali cvijeće te redovito podupiru rad Kluba Gea zamjenici gradonačelnika Grada Pule Eleni Puh Belci, pomoćnici pročelnice UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorki Maras-Tkačuk, direktorici Turističke zajednice Grada Pule Sanji Cinkopan Korotaj, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandru Stojanoviću, županijskoj koordinatorici Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke dr. Danijeli Lazarić-Zec, voditeljici Odjela za radiološku dijagnostiku OB Pula dr. Vinki Kos, dr. Renatu Vidosu i dr. Mariju Bošcu, Vesni Thiele, Antoneli Gregorović (Showroom Antonela), Vesni Nežić Ružić, Gordani Deranji, ravnateljici talijanske Osnovne škole-Scuole elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola Susanni Cerlon te predstavnicama „sedme sile“ Dorini Tikvicki (Radio Pula), Jeleni Milović (Laganini FM Pula), Ružici Koraca (TV Istra), Maji Bizjak s najmlađim pomagačem naše akcije (Medulin FM).

Hvala medijima koji su pratili pripreme ovogodišnje humanitarne akcije, izvještavali s tržnice, ali i ugostili naše članice u emisijama: Tv Istra, TV Nova, HRT, Radio Istra, Medulin FM, Laganini FM Pula, Radio Pula, Rovinj FM, Radio Maestral, Regional Express, Glas Istre, Istria IN, Istra Terra Magica Pulska svakodnevica. Hvala Damiru Bošnjaku (Pulska svakodnevica) na ustupanju fotografija i praćenju humanitarne akcije.

Veliko hvala Jadranki Grubelić i djelatnicima knjigovodstvenog servisa Poljugan na keksima te caffe baru Milan na kavi kojima su počastili sve naše vrijedne prodavačice i prodavače cvijeća; pulskoj Tržnici na ustupanju i postavljanju stolova, djelatnicima PU Istarske na slaganju štandova, grafičkom studiju Kikko na tisku plakata.

I za kraj, ali nimalo manje važni, veliko hvala na uzastopnoj podršci Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara, volonterima Crvenog križa i Ligi protiv raka koji su nam i ove godine pomogli u prodaji cvijeća te svim članicama Kluba Gea koje su neumorno pripremale bukete, aranžirale stolove i aktivno se uključile u organizaciju još jednog Dana narcisa!

Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo prikupili dovoljno sredstava da u nadolazećim mjesecima uspješno nastavimo s aktivnostima Kluba koje uvelike pomažu članicama, a kojima je svaka pomoć izuzetno potrebna!

Još jednom od srca hvala svima i vidimo se dogodine na 21. Danu narcisa na pulskoj tržnici!

FOTOGRAFIJE: Damir Bošnjak / Pulska svakodnevica